Inleefreis Inleefreis

inleefreis

Benieuwd hoe het dagelijkse leven in een ander land eraan toe gaat? Wil je een nieuwe cultuur ontdekken, niet als toerist, maar als gast?

Een inleefreis is meer dan alleen een reis. Je gaat op een paar weken tijd heel diep in op de cultuur en de dagelijkse realiteit van je bestemming. Het contact met de plaatselijke bevolking is daarvoor heel belangrijk. Je ontmoet heel wat locals en krijgt de kans om met hen te praten over hun leef- en werkomstandigheden. In veel gevallen steek je ook zelf de handen uit de mouwen en help je hen in het huishouden, in de klas of op het veld. Met inleven bedoelen we dus heel wat meer dan toekijken en praten over de situatie, het is ook echt ervaren hoe het leven op de plaats die je bezoekt eraan toe gaat.

Heel wat organisaties maken elk jaar een inleefreis naar bestemmingen over de hele wereld. Veel inleefreizen nemen je mee naar een ver land, vaak in ‘het Zuiden’, maar je vindt er evengoed in Europa. In sommige gevallen ligt de focus op een specifiek thema, bijvoorbeeld onderwijs of landbouw. Dan kan het zijn dat er een specifieke doelgroep aan gekoppeld wordt.

Je vindt inleefreizen in alle maten en vormen, bijvoorbeeld via de Ik zoek.