Centen Centen

centen

‘The best things in life are free’ zegt men, maar voor een avontuur in het buitenland heb je meestal wel centen nodig.

Je kan er voor kiezen om een tijdje te gaan werken of je spaarrekening te plunderen, maar er zijn ook een heel aantal subsidiemogelijkheden die je financieel op weg kunnen helpen. Zo wordt een buitenlandervaring voor iedereen een haalbare kaart!

Ben je op zoek naar een persoonlijke uitdaging? Een manier om je skills verder te ontwikkelen en om uit te zoeken wat je nadien wil gaan doen? Dan kan je ook kiezen voor vrijwilligerswerk in het buitenland. Met de ondersteuning en subsidies van het European Solidarity Corps wordt dit een onvergetelijke ervaring zonder er een financiële kater aan over te houden. In sommige gevallen kan je dit ook voor een korte periode doen of met een groepje vrienden.

Vind je de oversteek van de taalgrenzen in ons Belgiëland al avontuurlijk genoeg? Dan kan je bij Bel’j centen krijgen om bij onze taalburen een vrijwilligersproject te doen.  Alleen of in groep.

Ook voor een stage of een studie in een ander land is er heel wat financiële ondersteuning te vinden. Er zijn mogelijkheden voor wanneer je een opleiding volgt in het hoger onderwijs of als pas afgestudeerde, maar ook als je geen student bent kan je met subsidies op stage in het buitenland.

Zit je met een creatief idee en wil je zelf een buitenlands project uitwerken van a tot z? Of wil je met een groep jongeren uit het buitenland een uitwisseling organiseren? Dan helpen de centen en het programma van Youth in Action jou op weg.

En er valt nóg veel meer te rapen. Bekijk alle blokjes met een rood kadertje en vindt voor jou een gepast subsidieprogramma!

Zie je door het bos de bomen niet of zit je met een prangende vraag? Dan helpen wij je graag verder.