Groepsuitwisseling Groepsuitwisseling

groepsuitwisseling

Wil je op korte tijd een goede indruk krijgen van een ander land? Veel mensen met een andere nationaliteit en cultuur leren kennen? Samen activiteiten doen rond een bepaald thema?

Ga dan met een groep jongeren op uitwisseling! Een groepsuitwisseling is een goede manier om een eerste internationale ervaring op te doen. Groepsuitwisselingen duren maximum een paar weken en geven je toch de kans om echt in contact te komen met een andere cultuur of meerdere culturen en van elkaar te leren.

Je kan met een Vlaamse organisatie op groepsuitwisseling vertrekken naar een ander land of een buitenlandse groep in België ontvangen. Of trek eropuit met een internationale organisatie en leer zo jongeren uit verschillende landen kennen. Wil je zelf met een groep vrienden of je jeugdbeweging een groepsuitwisseling organiseren? Kan ook!

Tijdens een groepsuitwisseling werk je vaak rond een specifiek thema. Bijvoorbeeld een bepaalde sport, een maatschappelijk probleem of wetenschap. Dat zorgt onder andere voor een gemeenschappelijke interesse onder de deelnemers en een goed gespreksonderwerp. Maar staar je niet blind op die thema's. Een groepsuitwisseling is veel meer dan dat!

Kan je niet wachten om een organisatie te vinden die jouw perfecte groepsuitwisseling aanbiedt? Ga op zoek in onze Ik zoek.

Wat

Het woord groepsuitwisseling zegt het zelf al: je gaat met een groep op stap om uit te wisselen met een andere groep. Er zijn 3 opties: jij gaat met je groep naar het buitenland, een groep uit het buitenland komt naar België of elke groep gaat bij elkaar op bezoek.