Centen Centen
Inleefreis Inleefreis
Centen Centen

De Changemakers (16)

Kroatië
HR
1 week

Onder de noemer ‘Road of Change’ reisden een groep leerlingen uit het 5de middelbaar de Balkan-route af: de bekende vluchtelingenweg door Servië, Kroatië en Slovenië richting West-Europa. Het traject waarlangs al honderdduizenden vluchtelingen passeerden.

Deze veertien geëngageerde jongeren gebruikten hun krokusvakantie om de situatie met eigen ogen te zien. Het werd een intensieve week waar de tijd werd genomen om met vluchtelingen in gesprek te gaan en  inspirerende mensen te ontmoeten die echt een verschil maken in de hele problematiek. 

De reis maakte een stevige indruk. Overtuigd van 'dat er wat moet veranderen' laten deze 'Changemakers' hun stem horen en vertellen ze hun verhaal aan iedereen die het wil en moet horen. Lees hun verhaal op de blog van Road of Change en ga ook eens kijken op hun Instagram en Facebook pagina.

'Zwijgen is geen optie' ging mee met hen op pad en maakte er een reportage over. Reis even mee en wordt ook een 'Changemaker':

Deze inleefreis werd georganiseerd door Vluchtelingenwerk Vlaanderen en Bond Zonder Naam met de steun van Erasmus+ Youth in action.

TIP: Fotograaf Yassine Atari bracht deze reis in beeld. Zijn foto’s kun je samen met de dagboeken van de jongeren bekijken in de tentoonstelling Road of Change, van 21.04.2018 tot 20.05.2018 in de inkomhal van het FOMU in Antwerpen.