Een taal leren Een taal leren

een taal leren

Een nieuwe taal leren? Je talenkennis bijschaven? Of jezelf voorbereiden om vakken in een andere taal te volgen? Al aan een taalcursus in het buitenland gedacht? Want waar kan je een taal beter leren dan in het land waar ze gesproken wordt?

Taalkampen en -cursussen bestaan in alle maten en gewichten. Je kan 2 weken maar evengoed een heel jaar op taalcursus in het buitenland. Er zijn cursussen die een taal leren met sport combineren, of met culturele uitstappen, vrijwilligerswerk,… Je kan 3 talen leren op 3 continenten in enkele maanden tijd. Of een intensieve taalcursus volgen die je klaarstoomt voor hogere studies in een vreemde taal. Je vindt taalleerkrachten die meteen ook je gastgezin zijn... De mogelijkheden zijn echt eindeloos. Bovendien kan je al vanaf je 14e of zelfs nog vroeger een taal gaan leren in een ander land.

Aan elk kamp en elke cursus hangt een prijskaartje vast. Afhankelijk van wat je wil doen loopt die prijs soms hoog op. Vergelijk het aanbod en de prijzen voor je een keuze maakt.

Geen zin om op de schoolbanken te zitten? In heel wat steden vind je initiatieven waarbij lokale mensen je de taal leren, bijvoorbeeld tijdens een leuke babbel op café.

Of wat dacht je van vrijwilligerswerk? Want een taal leer je ook door lange tijd in een land door te brengen en je helemaal in die nieuwe taal onder te dompelen.

Op zoek naar een taalkamp of -cursus op jouw maat? Zoek in de Ik zoek.