Go Strange

Go

Het zuiden: Organisaties vrijwilligerswerk

Afractie VZW

De VZW Afractie heeft als doel de armoede te bestrijden in Senegal. Ze zoeken enthousiaste mensen met een basiskennis Frans en een soepele instelling. Je werkt mee in een opvangtehuis voor straatkinderen. Dagelijks bezoeken een 90-tal kinderen/jongeren het project (van 2,5 jaar tot 15 jaar). Ze krijgen een ontbijt en middagmaal, medische verzorging en de mogelijkheid zich te douchen. In de voormiddag worden lessen georganiseerd, in de namiddag creatieve ateliers of sportieve activiteiten. Als vrijwilliger ondersteun je de 4 Senegalese medewerkers ter plaatse. Je logeert bij een gezin in de buurt, waar een kamer voor 2 vrijwilligers wordt gehuurd. Er is geen vaste instapperiode om mee te werken, en ook de duur van het verblijf wordt onderling bepaald (bij voorkeur minimum 3 maanden). Vanaf 18 jaar.
www.afractie.be

 

 

 

AFS: wereldwerker

Vanaf 18 jaar kan als vrijwilliger aan de slag in een lokaal project en werk je mee met de lokale werknemers. Er zijn socio-culturele (bijstand gemeenschap), ecologische (natuurbehoud) of educatieve (lesgeven) projecten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. In sommige periodes kan je ook terecht in Australië. Een diploma is niet vereist, een stevige portie engagement en enthousiasme des te meer. Je verblijft in een gastgezin of in uitzonderlijke gevallen op je project.
Projecten duren 6 weken tot een jaar. Inschrijven kan tot 3 maanden voor het vertrek.
Bij AFS kan je een beurs aanvragen als het inkomen van je gezin beneden een bepaalde grens ligt.
www.afsvlaanderen.be

 

AIESEC: volunteer abroad

Draag als vrijwilliger je steentje bij aan sociale verandering in een land. Je komt terecht in een school, universiteit, NGO of organisatie. De domeinen zijn heel divers: event of project management, cultuur opleidingen, social development, onderwijs, duurzaamheid, counseling & guidance, ... Projecten duren 6 tot 26 weken. Je kan terecht in meer dan 100 landen (in Afrika, Azië, Oost-Europa, Midden-Oosten, Noord-Afrika, Latijns-Amerika, Oceanië). Je krijgt kost en inwoon. Voor studenten en pas (max 2 jaar) afgestudeerden van universiteiten en hogescholen
www.aiesec.org en www.aiesec.be

 

Artesanos

Vzw Artesanos stuurt jaarlijks 2 vrijwilligersploegen naar een sociaal project in Mexico. In een buitenwijk van de grootstad Guadalajara organiseren ze, samen met een lokale organisatie, een vrijetijdsaanbod voor de kinderen. De hoofdopdracht bestaat uit zowel educatieve activiteiten (i.s.m. de lokale school) als sport- en spelactiviteiten. De capaciteiten van de vrijwilligers zelf staan centraal om het aanbod in Mexico aan te vullen. Daarnaast is er voldoende ruimte voor interculturele uitwisseling en wat tijd voor jezelf. Kandidaten zijn minstens 18 jaar, erg gemotiveerd en willen voor minimaal 6 maanden naar Mexico. Je gaat in duo.
www.artesanos.be

 

BISZ

Vzw BISZ biedt stageplaatsen aan in Togo: o.a. in de domeinen onderwijs en gezondheidszorg.  Wil je stage lopen in een ander domein, dan werken zij dit graag met jullie samen uit.  Vzw BISZ biedt ook plaatsen voor vrijwilligers het ganse jaar door.  Ook hier werken ze een programma samen met je uit naar gelang je interesse. De duur van de stage/vrijwilligerswerk is te bepalen, het kan van 2 weken tot … maanden. Minimum leeftijd is 17 jaar. Je verblijft in een gastgezin of in het ‘vrijwilligershuis’. Studenten kunnen beurzen via de VLIR aanvragen. Kostprijs voor verblijf en eten ter plaatse is 200 euro per maand.
www.vzwbisz.be

 

Bouworde: 15-17 jaar

Bouworde vzw biedt 3 soorten kampen aan.

 • Een technisch bouwkamp: je steekt de handen uit de mouwen bij bouwtechnische werken zoals schilderen, metsen, timmeren, afbreken of opbouwen,… kortom: je bouwt of renoveert een woning of een gebouw.
 • Een sociaal bouwkamp: kinderen animeren of verzorgen, bejaarden een toffe tijdsbesteding bezorgen, een speelplein uit de grond stampen enz.
 • Een ecologisch bouwkamp: de nadruk ligt op het werken in en voor de natuur. Zo help je mee natuurgebieden te onderhouden, plant je groentetuinen of doe je aan sensibilisering rond milieuvriendelijkheid op een camping…

Doorgaans duurt een kamp zo’n 2 weken. Voor jongeren van 15 tot 17 jaar (vanaf het jaar waarin je 15 wordt tot op je 18e verjaardag). Je trekt steeds met een groepje van 8 à 14 Vlaamse leeftijdsgenoten naar het project.

Bestemmingen in 2015: Denemarken, Frankrijk, Kroatië, Portugal, Marokko, Roemenië.

www.bouworde.be

 

Bouworde: 18 - 30 jaar

Bouworde heeft zowel technische, sociale als ecologische bouwkampen in de aanbieding. Duur: 2 tot 4 weken. Ook ‘short break’ kampen behoren tot de mogelijkheid (een weekend, in eigen land).

 • Op een technisch bouwkamp help je de woon- en levensomstandigheden van mensen in nood te verbeteren in nauwe samenwerking met de lokale bevolking. Voorbeelden: een ziekenhuis bouwen in Rwanda,  een schooltje opbouwen in Marokko, werken met bamboe in de Filippijnen, huisjes bouwen in de sloppenwijken in India.
 • Tijdens een sociaal bouwkamp ligt de nadruk op persoonlijk contact met de lokale bevolking. Bijvoorbeeld: een speelpleinwerking uitbouwen in Marokko, een uitstap maken met mensen met een beperking in Bulgarije, helpen in een rusthuis in Tsjechië, …
 • Wie wil werken in en voor de natuur kan terecht op een ecologisch bouwkamp. Bijvoorbeeld: meewerken in een berenreservaat in Kroatië, meedraaien op een ecoboerderij in Ecuador, dieren verzorgen in Polen, groentetuintjes planten in Senegal …

Voor jongeren van 18 tot 30 jaar (vanaf het jaar waarin je 18 wordt tot op je 31ste verjaardag). Opgelet: een aantal kampen pas vanaf 21 jaar. Je trekt steeds met 5 à 14 Vlaamse leeftijdsgenoten naar het project. Op sommige kampen kom je terecht in een internationale vrijwilligersgroep.

De bestemmingen variëren per kampseizoen, in 2015: Albanië, Argentinië, België, Bulgarije, Chili, Denemarken, Duitsland, Ecuador, Estland, Frankrijk, Griekenland, IJsland, Indonesië, Italië, Kameroen, Kenia, Kroatië, Marokko, Nepal, Peru, Polen, Portugal, Roemenië, Rwanda, Senegal, Spanje, Sri Lanka, Togo, Tsjechië, Zuid-Afrika.

www.bouworde.be

 

Bouworde: langdurig vrijwilligerswerk

Bouworde vzw organiseert langdurige bouwkampen, deze kampen duren 2 à 3 maanden. Doorgaans verricht je ter plaatse technische, sociale of ecologische taken. In 2015 zullen ze doorgaan in Marokko en Nepal. Telkens wordt een gevarieerd takenpakket aangeboden en wordt gestreefd naar een intense inleefervaring met veel contact met de lokale bevolking. Je trekt met een groep van een 8-tal Vlaamse jongeren naar het project. Vanaf 18 jaar.
www.bouworde.be
 

 

CATAPA vzw: vrijwilligerswerk

CATAPA stuurt jaarlijks een aantal Zuidmedewerkers (tussen 21 en 30 jaar) uit voor minimum 6 maanden. Het zijn jonge vrijwilligers die bij hun partnerorganisaties in Peru en Bolivia de partners ondersteunen bij de internationalisering van hun werk waarbij de coördinatie met CATAPA een belangrijk onderdeel uitmaakt. Je informeert de Catapistas in België, maar ook internationale pers, organisaties en beleidsmakers over de mijnbouwconflicten in de regio en het land waar je werkt. Concreet word je mee ingeschakeld in lopende projecten van het samenwerkingsverband. Je kan spontaan kandideren bij info@catapa.be of de vacatures bekijken op de website of via www.11.be.
www.catapa.be

 

Cosmolingua: vrijwilligerswerk

Het hele programma duurt minimaal 8 weken, je volgt 4 weken Spaanse les en werkt vervolgens minimaal 4 weken als vrijwilliger. Je werkt in een liefdadigheidsinstelling. Een redelijk goed niveau in het Spaans is daarom nodig. Tijdens de cursus verblijf je bij een gastgezin. Wanneer het vrijwilligersproject start, kun je kiezen om bij je gastgezin te blijven of zelf naar een andere huisvesting te zoeken. Vanaf 18 jaar.
Bestemmingen: Argentinië, Bolivia, Chili, Ecuador, Guatemala, Mexico en Peru.
www.cosmolingua-taalreizen.be

 

C-re-aid: bouwkamp

In de paasvakantie van 2015 organiseert C-re-aid een bouwkamp van 2 weken in Tanzania. Je verblijft met 5 andere jongeren in een Masaïdorp en werkt mee aan het installeren van een biogastank en het bouwen van een koeienstal. Vanaf 18 jaar. Kennis van het Engels vereist.
www.c-re-aid.org

 

Damiaanactie: vrijwilligerswerk

Werk 3 weken samen met lokale arbeiders op een bouwwerf. En maak ondertussen kennis met de lokale werking van de Damiaanactie. Tijdens de laatste week van het Damiaanbouwkamp krijg je de kans om de rijke cultuur van het land beter te leren kennen. Er zijn bouwkampen in Congo, India en Nigaragua. Deelnemen kan vanaf 18 jaar. Je komt terecht in een groep van 6 a 14 deelnemers.
www.damiaanactie.be

 

FairPlay Zuid-Amerika vzw

FairPlay richt zich op arme gezinnen en alleenstaande moeders. Ze werken aan de bouw en uitbouw van een school voor kinderen van -3 maanden tot 12 jaar en voor zwangere vrouwen en alleenstaande moeders. Je kan er vrijwilligerswerk doen bij Fairplay zelf of bij verschillende lokale NGO’s in en rond Cusco, Peru. Je verblijft bij lokale families zodat je de cultuur en taal ten volle kunt oppikken. Voor jongeren vanaf 20 jaar. De projectduur varieert van 1 week tot meer dan een jaar. FairPlay voorziet ook Spaanse lessen die gegeven worden door alleenstaande moeders die door FairPlay werden opgeleid.
www.fairplay-peru.org

 

G3W: vrijwilligerswerk

Geneeskunde voor de Derde Wereld (G3W) is een ngo die strijdt voor het recht op gezondheid en soevereine ontwikkeling. Ben je een geëngageerde jongere? Dan kan je vrijwilligerswerk doen bij hun partners in het zuiden. G3W heeft structurele partners in de Filippijnen, Laos, Palestina, DR Congo, Latijns-Amerika en Cuba. G3W zorgt voor omkadering vóór, tijdens en na je verblijf. Projecten duren minimum 6 maanden. Zeer diversie profielen gevraagd, meer dan enkel medisch geschoolden. Vanaf 21 jaar.
www.g3w.be

 

Hope Flanders vzw: inleefreis

Wil je wil meer leren over de mensen, het dagelijkse leven, de cultuur, het eten…. in Zuid-Afrika? Ben je bereid om je op een respectvolle en flexibele manier open te stellen en een handje toe te steken bij een van de projecten van Hope Flanders? Dat kan via een inleefreis. Deze duren 2 weken. Vanaf 17 jaar. Je kan met je groep inleefreizen op maat aanvragen, jullie kiezen het thema van het vrijwilligerswerk en de periode.
www.hopeflanders.be

 

Hope Flanders vzw: langdurig vrijwilligerswerk

Hope Flanders is actief in Zuid-Afrika. Ze gaan samen met jou op zoek naar een project op maat. De duur varieert, projecten duren 3 tot 6 maanden. Het gaat vooral over sociale sector / onderwijs/ bouwprojecten (technisch). Bijvoorbeeld: begeleiden activiteiten met kinderen. Je werkt steeds samen met lokale mensen. Je wordt verantwoordelijk voor een onderdeel van een project. Inlevingsvermogen en flexibiliteit worden van de vrijwilligers verwacht. Voor dit vrijwilligerswerk van langere duur moet je in het verleden in totaal al minstens 6 weken via vrijwilligerskamp  meegewerkt hebben en voldoen aan specifieke voorwaarden: onder andere minimum 23 jaar, internationaal rijbewijs, zelfstandig kunnen werken.

www.hopeflanders.be

 

Hope Flanders vzw: vrijwilligerskampen

Je werkt 3 weken bij een project in Zuid-Afrika en daarna heb je 1 week vrij voor toerisme. De projecten variëren naargelang de prioriteiten van de partnerorganisatie. De vrijwilligerskampen gaan meestal door van juli tot september. Het gaat vooral over onderwijs/educatie en bouwprojecten. Bijvoorbeeld: begeleiden activiteiten met kinderen, mee aan een schooltje bouwen, voetbal coaching, onderwijs,… Steeds samen met lokale mensen. Ze verwachten inlevingsvermogen en flexibiliteit van de vrijwilligers. Vanaf 17 jaar.
www.hopeflanders.be

 

Jeugddienst Don Bosco: vrijwilligersproject Zambia

In de stad of het dorp in Zambia waar je naartoe trekt, draag je een steentje bij aan de dagelijkse gang van zaken van de lokale gemeenschap. In 2014 zette de groep vrijwilligers zich in voor de volgende projecten: het jeugdcentrum bouwen, drumles geven, de vele kinderen animeren op het speelplein, helpen in de kleuterschool, een eigen kamer bouwen voor een jongen met een beperking, een vormingssessie geven voor lokale jeugdleiders... Door met de plaatselijke bevolking nauw samen te leven en te werken, leer je de Zambiaanse cultuur kennen.
De reis duurt 4 weken, meegaan kan vanaf 18 jaar. Je volgt het voorbereidingsprogramma.
www.jeugddienstdonbosco.be

 

Jeugddienst Don Bosco en Vides: individueel vrijwilligerswerk

Een half jaar of een heel schooljaar vrijwilligerswerk doen ergens in de wereld. Trek naar een ander continent om je in te zetten voor een lokaal project. Het kan met Vides of Jeugddienst Don Bosco. Beide organisaties geven jongeren de kans om lange tijd naar het buitenland te trekken. Het verschil ligt voornamelijk in het aanbod en de partners in het Zuiden. Jeugddienst Don Bosco werkt voornamelijk samen met de Salesianen (paters) van Don Bosco terwijl Vides een samenwerking heeft met de Zusters van Don Bosco. Elke werking legt haar eigen accenten tijdens de voorbereiding, maar beide hebben hetzelfde doel: de ervaring en beleving van de jongeren zo leerrijk en onvergetelijk mogelijk maken.
Jij mag een voorkeur hebben voor land of werelddeel, zij kijken wat mogelijk is afhankelijk van het aanbod. Je bent tussen 19 en 30 jaar oud.
www.jeugddienstdonbosco.be
www.vides.be

 

Jeugddienst Don Bosco en Vides: vrijwilligersproject Brazilië

Je verblijft in Guiratinga, een kleine, oude mijnwerkersstad in het hart van Brazilië. De groep gaat aan de slag in het Centro Pastoral do Menor Dom Bosco.. Dat is een centrum waar kinderen en jongeren uit de armere buurten samenkomen voor en na school. Het centrum vervult alle functies van een gezin, gaande van huiswerk maken, over eten, spelen, douchen, catechese tot uitstapjes maken. Een groep enthousiaste werkkrachten en vrijwilligers probeert het leven van de jongeren in goede banen te leiden. De groep organiseert activiteiten voor de kinderen en jongeren.

Duur: 1 maand tijdens de zomer. Leeftijdsgrenzen: vanaf 18 jaar. Voorwaarden: instructeur of hoofdanimator, Portugees spreken of leren. Je volgt mee het voorbereidingsprogramma.

www.jeugddienstdonbosco.be
www.vides.be

 

Jeugddienst Don Bosco en Vides: vrijwilligersproject Mexico

Trek in juli een maand naar Ocotepec in Mexico, een bergdorp van Zoque-indianen om er het speelplein te ondersteunen voor de talrijke kinderen en jongeren van het dorp en van de vele kleine gehuchtjes (comunidades) in de buurt.

Julie doen dat samen met een groep jongeren uit het dorp die hun eerste stappen zetten als animator. De laatste week trekken jullie naar een comunidad in de bergen om te midden van de plaatselijke bevolking te leven. Ook hier genieten heel wat kinderen van jullie aanwezigheid en van samen spelen, knutselen, zingen…

Het project vindt plaats in juli 2015. Je bent minstens 18 jaar en je hebt ervaring in het jeugdwerk. Je volgt het voorbereidingsprogramma.
www.jeugddienstdonbosco.be
www.vides.be

 

Jeugddienst Don Bosco: vormingsproject Team Paco

Met een groepje Belgische vrijwilligers trek je naar Zambia, Malawi of Zimbabwe om er lokale speelpleinwerkingen te ondersteunen. Je organiseert een vorming animator voor jongeren en ouderen die zich inzetten op de speelpleinwerkingen. Met de lokale vrijwilligers ga je op zoek naar de beste methodieken en cursusinhouden om daarna samen de cursus te geven.

Tijdens het tweede gedeelte van het project sta je samen met de lokale jongeren en vrijwilligers op het speelplein. Je begeleidt de jongeren in hun rol als animator en organiseert met hen activiteiten voor de vele kinderen.

Het project duurt 4 tot 5 weken. Meegaan kan vanaf 18 jaar, je bent hoofdanimator, instructor of hebt voldoende ervaring in het jeugdwerk, je spreekt en begrijpt Engels. Je volgt het voorbereidingsprogramma.

www.jeugddienstdonbosco.be

 

Jeugddienst Don Bosco: vrijwilligersproject India

Je trekt met een groep jongeren en begeleiders in de zomer 1 maand naar Guwahati in India om er in aan de slag te gaan in diverse lokale projecten. Spelen met de kinderen op de speelpleintjes, vormingssessies geven aan de lokale jeugdleiders, meewerken in een (lagere) school of jeugdcentrum, huiswerkbegeleiding, voetbaltraining geven aan het Don Boscoteam… Vanaf 18 jaar.
www.jeugddienstdonbosco.be

 

Jeugddienst Don Bosco: Yebo!

Yebo! is een vormings-en speelpleinprojectproject van Jeugddienst Don Bosco vzw en haar partner in Zuid-Afrika. Met een groep Belgische vrijwilligers organiseer je in Johannesburg samen met de plaatselijke jeugdwerkers een vorming animator voor de jongeren die actief zijn op de speelpleinen in Johannesburg, Ennerdal, Swaziland en Maputsoe (Lesotho). Na deze actieve week trek je per 2 vrijwilligers of in groep samen met de Zuid-Afrikaanse jongeren naar een lokaal speelplein om er mee te spelen met de kinderen, de animatoren te begeleiden en samen te leven in een Afrikaanse cultuur. De reis duurt 4 tot 5 weken. Meegaan kan vanaf 18 jaar, je bent hoofdanimator, instructor of hebt voldoende ervaring in het jeugdwerk, je spreekt en begrijpt Engels. Je volgt het voorbereidingsprogramma.
www.jeugddienstdonbosco.be

 

Kwasa Kwasa: vrijwilligerswerk

Werk actief mee aan een project in Malawi en proef er van het dagelijkse leven. Je hebt ook rapporterende rol voor het bestuur in België. In 2014 werken ze rond permacultuur en educatieve projecten. Duur is 3 maanden. Vanaf 23 jaar.
www.kwasakwasa.be

 

Leraars zonder Grenzen: vrijwilligerswerk

Leraars zonder Grenzen (LzG) zoekt geëngageerde vrijwilligers voor het Zuiden. Neem contact op met LzG en stuur een CV en motivatiebrief mee. LzG gaat dan na of jij terecht kan in een van hun onderwijsprojecten voor basis-, secundair en volwassenenonderwijs. Vooral voor studenten-stagiairs in lerarenopleidingen en vrijwilligers - afgestudeerde leerkrachten. Je gaat bij voorkeur met 2 op pad. Mogelijkheden in Afrika, Azië en Latijns-Amerika en Oekraïne. Projectduur van 3 weken tot meer dan een jaar.
www.lzg.be

 

Mondi build

Mondi build organiseert elk jaar in samenwerking met de ngo VIA Don Bosco één bouwkamp van 5 weken in Oost-Afrika. In 2013 starten ze met een meerjarenproject in Tanzania. Aan de voet van de Kilimanjaro bouwen ze de komende 5 jaar aan een secundaire school. Je werkt daarbij samen met plaatselijke jongeren. Voor het kamp kom je samen met de andere vrijwilligers tijdens enkele voorbereidingsmomenten. Voor 18 tot 28 jaar. Technische kennis is niet vereist. Belangrijk is motivatie, interesse, groepsgeest en zin voor avontuur. De groep, die bestaat uit een 15-tal jongeren, wordt bijgestaan door ervaren begeleiders.
www.mondibuild.be

 

Oye LENA: vrijwilligerswerk

Je werkt in één of meerdere educatieve projecten binnen de NGO Oye LENA in Peru: naschools kleuterproject, school voor buitengewoon onderwijs, workshops voor leerkrachten. Je helpt mee binnen de dagelijkse werking, je ontwikkelt didactische materialen of werkt een eigen project uit in overleg met de organisatie. Via onderwijs wil Oye LENA de armoede bestrijden. Je bent minstens 4 volledige weken actief op het project. Een kennis van het Spaans is een pluspunt. Minimum leeftijd 18 jaar.
http://oyelena.wordpress.com

 

Ukukhanya: vrijwilligerswerk

Bij Ukukhanya kunnen studenten en afgestudeerde leerkrachten als vrijwilliger lesgeven in enkele scholen in Zuid-Afrika. Bij voorkeur vertrek je met 2 of meer, individueel is ook mogelijk. Vanaf 20 jaar. Voorwaarde is dat je goed bent in de Engelse taal. Vanaf 2 weken tot 1jaar.
www.ukukhanya.be

 

VIA: buitenlandse werkkampen (Work@world)

Jaarlijks organiseert VIA vzw een 1000-tal vrijwilligersprojecten over de hele wereld. Vrijwilligers leven en werken gedurende 2 à 3 weken samen in een internationale groep en leveren zo een bijdrage aan een sociaal-cultureel project in Europa, Afrika, Azië, Noord- en Latijns Amerika of Australië. Het werk is heel divers: natuurbescherming, restauratie en renovatie van het cultuurpatrimonium, traditionele feesten en festivals mee opbouwen, activiteiten begeleiden voor kinderen/mensen met een handicap, meewerken aan campagnes rond vrede/antiracisme, biodynamisch boerderijwerk, wegen aanleggen, schooltjes bouwen en nog véél meer...  Deelname vanaf 18 jaar in het buitenland, 16 jaar in eigen land. Leeftijd onbeperkt.
www.viavzw.be
 

 

Via: Long Term Volunteering (LTV)

Binnen het SCI-netwerk kan je voor langere tijd een engagement als vrijwilliger aangaan: de Long Term Volunteering (LTV). Dit gaat meestal om projecten vanaf 1 tot 12 maanden, waarbij er een gevarieerde waaier aan mogelijkheden is: van werken met minderheidsgroepen, helpen in een weeshuis, biologische boerderij of school, tot het ondersteunen van een lokale SCI-tak. Deze LTV's staan open voor iedereen vanaf 18 jaar met ervaring in het vrijwilligerswerk en kunnen in principe in elk land waar een SCI-tak of -partner aanwezig is plaatsvinden. Meestal zorgt het project voor jouw verblijf en maaltijden en ben je verzekerd door SCI, maar sta je zelf in voor vervoerskosten van en naar het project. Als je op LTV wil vertrekken, vraagt VIA dat je lid wordt en een kleine administratieve bijdrage betaalt. Contacteer VIA voor de lijst met mogelijke LTV's of neem een kijkje op de database van SCI http://www.longterm.lteg.info/index.php/project/publicIndex
http://www.viavzw.be/ltv

 

WEP: bouwproject

Steek de handen uit de mouwen, kom rechtstreeks in contact met de lokale bevolking en krijg een beter inzicht over de plaatselijke leefsituatie. WEP biedt 2 bouwprojecten aan. Help in Guatemala mee aan de bouw van een huis voor een achtergestelde familie (2 tot 4 weken). Help in Cambodja met de restauratie/renovatie van een tempelruïne (2 tot 12 weken). Voor jongeren vanaf 18 jaar.
www.wep.be/nl

 

YFU: vrijwilligerswerk

YFU biedt verschillende vrijwilligersprojecten aan. Voorwaarde voor alle programma’s is dat je al Engels spreekt en gemotiveerd bent om de plaatselijke taal te leren.

 • In Zuid-Afrika kan je voor 3 of 6 maanden vrijwilliger zijn in een weeshuis met verblijf op het project zelf. Leeftijd: vanaf 18 jaar
 • In Ecuador kan je 5 maanden werken in een vzw, je verblijft in een gastgezin en krijgt Spaanse les. Leeftijd: 17-20 jaar
 • In Thailand zijn verschillende mogelijkheden met betrekking tot sociaal werk. Duur: 10 maanden. Je verblijft enkele maanden bij een gastgezin en vervolgens ongeveer 7 maanden op de werkplaats. Leeftijd: 18-22 jaar.
 • In India kan je 10 maanden lang lesgeven in een school en verblijf je op het project. Enige ervaring met lesgeven is vereist. Leeftijd: 20-30 jaar
 • In Paraguay kan je sociaal werk verrichten voor een overeen te komen tijdsspanne. Je verblijft in een gastgezin. Leeftijd: vanaf 18 jaar.
 • Werk in Frankrijk in een non-profit organisatie met een thema naar jouw interesse. Het kan vanaf 2 tot 12 weken. Je verblijft in een gastgezin. Leeftijd: 18-26 jaar.
 • Engelse les geven in China. Je fungeert voor 5 maanden als hulpleerkracht in een school of hogeschool. Voorwaarde is dat je een zeer goede kennis van het Engels hebt (native speaker of opleiding). Je verblijft in de week op de school en tijdens de weekends in een gastgezin. Leeftijd: 18-26 jaar

www.yfu.be
 

 

Zoeken via de 4depijler

Het 4de pijlersteunpunt verschaft informatie en advies aan iedereen die zich vrijwillig inzet voor een project in het Zuiden. Op hun website kan je zoeken doorheen honderden 4de pijlerorganisaties, dit zijn kleinschalige ontwikkelingsinitiatieven. Je kan zoeken op thema en land. Vergeet niet aan te vinken dat je zoekt naar organisaties die met vrijwilligers/stagiairs samenwerken.
www.4depijler.be
 

 

  
Design: Design is Dead | Realisatie: Holoncom
© 2009 Go Strange  |  Disclaimer  |  Powered by:                      |  Met de steun van:    
Go Strange maakt deel uit van het informatienetwerk Eurodesk met partners in 33 landen.