Go Strange

Go
Je bent hier: Maak je keuzeVerhalenVerhaal van

Vorige Terug naar lijst Volgende

Inschakelings- en Werkloosheidsuitkering

Niet van toepassing. Als werkzoekende in de beroepsinschakelingstijd kan je geen inschakelings-of werkloosheidsuitkering ontvangen.

Vertrok je tijdens je beroepsinschakelingstijd voor een stage naar het buitenland en loopt je beroepsinschakelingstijd af voor je terugkeert?
Iemand anders kan voor jou bij een uitbetalingsinstelling (vakbond of hulpkas) een uitkeringsaanvraag indienen. Dit gebeurt via het formulier C109/36. Als uitkeringsgerechtigde moet je in principe beschikbaar zijn voor de arbeidsmarkt. Daarom moet hierbij ook het formulier C94A of een 'Aanvraag om een vrijstelling voor het volgen van een opleiding, een stage of bepaalde studies' ingediend worden.

Normaal gezien moest je voor je vertrek bij de RVA ook een formulier C94C of een 'Aanvraag om je opleidingsperiode in het buitenland te laten meeteellen als beroepsinschakelingstijd' indienen. Deed je dit nog niet dan kan je dit alsnog doen. Hou er wel rekening mee dat de RVA niet alle aanvragen goedkeurt. Bij een negatief antwoord schuift je beroepsinschakelingstijd op met de duur van je verblijf in het buitenland.

Heb je je beroepsinschakelingstijd doorlopen?
Dan kan je natuurlijk wel recht hebben op een inschakelingsuitkering. Wil je met behoud van die uitkering voor een stage naar het buitenland, dan moet je daarvoor de goedkeuring krijgen van de RVA. Voor meer informatie geef je jezelf in de zoekmachine op als ‘uitkeringsgerechtigd werkloze’.

 

 
[QUOTE]

[NAAM]
[STAD] [LAND2]

 

[INFO1]
[INFO1URL]

[INFO2]
[INFO2URL]

[INFO3]
[INFO3URL]

 Andere verhalen
 Zelf verhaal inzenden

Return
Design: Design is Dead | Realisatie: Holoncom
© 2009 Go Strange  |  Disclaimer  |  Powered by:                      |  Met de steun van:    
Go Strange maakt deel uit van het informatienetwerk Eurodesk met partners in 33 landen.